Családireceptkönyv.hu

Piskótarolád,diós-karamall krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
6 tojásból piskóta
Krém:
0.5 liter főző tejszín
300 g cukor
1 tábla fehér csokoládé
dió

Elkészítés:


Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín, a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni. Ha simára kevertük vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehércsokoládét és keverjük simára. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig. Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni.

Piskótarolád,diós-karamall krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őszibarackleves habgaluskával
Őszibarackleves habgaluskával

A tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 10 perces  kuglóf
10 perces kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Hernyókenyér
Hernyókenyér

Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet. Ha ezzel megvagyunk, takarj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk