Hozzávalók:
6 tojásból piskóta
Krém:
0.5 liter főző tejszín
300 g cukor
1 tábla fehér csokoládé
dió
Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín, a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni. Ha simára kevertük vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehércsokoládét és keverjük simára. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig. Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni.
A gyümölcsöket felaprítjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak egy kicsit ellepi. Feltesszük főni, cukorral és egy pici sóval ízesítjük. Pár perc alatt megpuhul a körte...
Elkészítési idő: 15 percA beáztatott csicseriborsót 1 órán át főzzük, majd leszűrjük. Ezután a lecsöpögtetett csicserit sütőpapírra fektetjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel végül ropogósra sütjük a sü...
Elkészítési idő: