Tündér süti újragondolva
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 12,5 dkg margarin
Krém:
Szokásos módon készítjük a pudingot
- 2 cs rumpuncs puding
- 0,5 l víz + 10 dkg,cukor,1 kanál rumaroma
- 3 tojás fehérje
- 2 evőkanál tejföl
A tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém..
A puding még langyos,amikor hozzá keverem a tejfölt és a tojások keményre felvert habját.A tésztára halmozom,kicsit elsimítom és a maradék tésztából rácsot készítünk a sütire. A tepsi mérete 22cmx32. 25 percig sütöttem 180 fokon.Nagyon finom!!
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát az olaj és kapor kivételével a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, majd egy tányérba öntjük. Belekeverünk egy kis kaprot, vagy megszórjuk a leves tetejét vele, majd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. 2. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalót 3. A reszelt uborkát kinyomkodjuk, (de az uborkalevet nem önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű