menu

Családireceptkönyv.hu

Virslis buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő

Elkészítés:


A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést.
A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.

Virslis buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CH  csökkentett  kenyér
CH csökkentett kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gyurma
Gyurma

A vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőkolbász sertésből
Sütőkolbász sertésből

A sertés az alap Ha kolbász, akkor alapból mindenki sertésben gondolkozik itthon (és paprikás megoldásban). A sertés majdnem mindegyik része használható kolbászba - amit nem saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Magyaros májpástétom
Magyaros májpástétom

A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megpirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezután kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk