50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő
A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést.
A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.
A fentieket dobd aprítógépbe, vagy botmixerrel aprítsd össze és keverd krémes állapotig. Pirítósra (pro body, glyx kenyér, pufi rizs) kenve tökéletes eleség. Pritamin paprikába, va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű