Családireceptkönyv.hu

Virslis buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő

Elkészítés:


A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést.
A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.

Virslis buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtgolyó
Sajtgolyó

! Kb. 25.30dkg sajtot kislyukù reszelőn lereszelünk, hozzáadunk 1tojást es 1evőkanál lisztet! Golyòkat formálunk belőle, (nedves kézzel, h rátapadjon a zsemlemorzsa! ) a golyòkat z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Sajtos fokhagymás lepény
Sajtos fokhagymás lepény

Először a sajtot reszeljük le finomra. Ezután mossuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apró darabokra. Most keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a fokhagymát. A tojás...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládécsepp házilag
Csokoládécsepp házilag

A hozzávalókat gőz felett összeolvasztjuk – ez 2-4 percig tart –, majd annyira visszahűtjük, hogy az állaga ne legyen túl folyós. Nejlon habzsákba töltjük. A zacskóra akkora lyukat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Energiaáramlás, Hastérkép
Energiaáramlás, Hastérkép

Születéskor a csecsemőmirigy majdnem akkora, mint a szív és a tüdők. Az idő múlásával pedig sorvadni kezd, egy középkorú ember tímusza a fentebb említett kis zsírcsomóvá redukálódi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk