30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Elkészítése:
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, és fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát kinyújtjuk, és ketté vesszük. 2 db 12 cm-es piteformába simítjuk, megszurkál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg margarint 25 dkg cukorral, csipet sóval habosra keverjük. Egyesével belekeverünk 5 egész tojást és hozzáadunk 1 tasak vaníliás cukrot. Tovább verve lassan belecsorgatunk 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta 1. A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem! 2. A tésztát három részre osztjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingport összekavarjuk a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. 2. A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és habosra kavarjuk. 3. Hozzáadjuk a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű