30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Elkészítése:
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKrém: 2 vaniliáspudingot, 10 dkg cukorral, 5 dl tejjel felfőzünk. Ha kihült, fél liter tejszint kemény habbá verek, és összevegyitem lazán a pudinggal. Megtöltjük a fánkokat, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű