4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• 3 evőkanál olaj
• 50 dkg csirkemellfilé
• só, bors
• 1 teáskanál tárkony
• 2-2 szál sárga- és fehérrépa
• fél zellergumó
• 1 darab karalábé
• 15 dkg barna csiperkegomba
• 10 dkg zöldborsó
• 1 dl tejföl
• 2 teáskanál liszt
• 2 dl főzőtejszín
• 1 evőkanál tárkonyecet
• 1 darab citrom
A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik, ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott fehér- és sárgarépát, zellert és karalábét. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Mikor már csak éppen roppanósak, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a zöldborsót. A tejfölt keverjük el a liszttel, tejszínnel, és ezzel sűrítsük be a levest. Ízesítsük a tárkonyecettel, a citrom kifacsart levével, kevés sóval, borssal. Szedjük forrón a kivájt cipókba, azonnal tálaljuk
Így készítsd el: egy kis bögre - 1,5-2 deciliter - vöröslencsét moss meg, majd csöpögtess le. Fonnyassz meg karikára vágott póréhagymát egy közepes fazékban, kevés olívaolajon, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágom, majd a vajon puhára párolom. Óvatosan, nem pirítani akarom, csak párolni. Ezalatt megpucolom a fokhagymát, majd apróra vágom és a megpuhult vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmosom és odateszem főni hideg vízben. Amikor feljön a habja kis lyukú szűrővel leszedem. Mehet bele a só,bors és sorban a megtisztított zöldségek. Gyöngyözve hagyom...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesA fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű