4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• 3 evőkanál olaj
• 50 dkg csirkemellfilé
• só, bors
• 1 teáskanál tárkony
• 2-2 szál sárga- és fehérrépa
• fél zellergumó
• 1 darab karalábé
• 15 dkg barna csiperkegomba
• 10 dkg zöldborsó
• 1 dl tejföl
• 2 teáskanál liszt
• 2 dl főzőtejszín
• 1 evőkanál tárkonyecet
• 1 darab citrom
A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik, ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott fehér- és sárgarépát, zellert és karalábét. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Mikor már csak éppen roppanósak, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a zöldborsót. A tejfölt keverjük el a liszttel, tejszínnel, és ezzel sűrítsük be a levest. Ízesítsük a tárkonyecettel, a citrom kifacsart levével, kevés sóval, borssal. Szedjük forrón a kivájt cipókba, azonnal tálaljuk
1Készítsük elő a hozzávalókat. Szükségünk lesz egy nagy szál (vagy két kisebb) sárgarépára, egy-egy közepes szál fehérrépára és paszternákra, fél-fél fej zsenge karalábéra és zelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA lencsét - a babbal ellentétben - nem kell túlzottan sokáig beáztatni a főzés előtt, elegendő annyi idő áztatásra, amíg a hozzávalókat megpucoljuk és felaprítjuk. A szalonnát vágj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMegpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű