a lapokhoz: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor 5 dkg darált dió, 1-2 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor;
a habcsók laphoz: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg darabosra vágott dió, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál étkezési keményítő;
a krémhez: 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj
A lapokhoz a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a diót,a citrom reszelt héját, a sót, a sütőport és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjuk. Fóliával letakarjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük, majd 2 db, 24x30 cm nagyságú lapot nyújtunk és tepsi hátán megsütjük.
A habcsók laphoz a tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, mikor félig kemény hozzáadjuk a porcukrot, majd a végén a citromlevet és a keményítőt. Sütőpapírral bélelt, a fentebb említett méretű tepsibe tesszük, megszórjuk a dióval és 100 fokon szárítjuk, kb. 2 órát, vigyázva, hogy ne barnuljon, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgát kikavarjuk a porcukorral és a kakaóval, majd vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük és belekavarjuk a vajat. A diós lapokat lekenjük a krémmel, egymásra helyezzük és tetejére tesszük a habcsókos lapot. 24 órára hűtőben puhulni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
1. A tojásokat, a porcukrot, a sót, a citromlevet, és a citromhéjat keverőtálba tesszük, és robotgéppel összekeverjük, majd a puha vajat is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1, Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a puha margarinnal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű