• 2 l tej
• 10 tojássárgája
• 8 evőkanál kristálycukor
• 10 tojásfehérje
• 4 evőkanál porcukor
• 2 teáskanál vaníliakivonat
1. A tojássárgákat a vanília kivonattal a cukorral fehéredésig verjük.
2. A tejet felforrósítjuk (lángterelő karikán), de ne forraljuk és ha már forró vegyük takarékra, közben a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
3. Kanállal szaggassunk a forró tejbe habhalmokat és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük.
4. Szűrőkanállal egy nagy szűrőbe szedjük.
5. A felforralt tejet és a habról lecsepegett tejet szűrjük át egy másik lábosba és forrósítsuk fel, majd újra vegyük takarékra.
6. A habos tojássárgához merjünk egy merőkanál forró tejet és keverjük át, majd tegyük ezt újra. Így a hőmérséklet kiegyenlítődik a két folyadék között és mikor lassan a forró tejhez csurgatjuk a meleg tojásos krémet, nem fogja összekapni.
7. Pár percig takarékon kevergetjük, hogy besűrűsödjön egy kicsit, nem lesz láthatóan sűrű, de nem is kell, hogy az legyen.
8. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd áttesszük egy nagyobb tálba és a tetejére halmozzuk a habgaluskákat. Hűtőben tároljuk, hidegen a legfinomabb.
9. Ha kibírja másnapig akkor látni fogjuk, hogy a tej magától is sűrűsödik még egy kicsit.
1. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK! 2. A lisztet beledolgozzuk a felme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. 2. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. 2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű