• 10 dkg porcukor
• 10 dkg vaj
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 2 evőkanál darált dió
• 1 üveg magozott meggybefőtt
• 1 csomag réteslap
• 1 csomag vaníliás cukor
• késhegynyi fahéj
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.
A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére
A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra melegítsd elő és készíts elő egy sütőformát. Ha nem szilikonból van, akkor kend ki egy kevés kókuszzsírral. 2. Törd össze a banánokat egy villával. 3. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást és a cukrot és a puha vajat habosra keverem. A kimért lisztben elkeverem a sütőport, majd a tojásos sütőporos résszel is elkeverem. Hozzáadom a daráltdiót, ezt i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. 2. A vajat és a csokit összeolvasztjuk a mikróban. Körülbelül fél percenként vegyük ki, és kavarjuk át, nehogy a csokoládé megégjen. 3. A cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű