• 10 dkg porcukor
• 10 dkg vaj
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 2 evőkanál darált dió
• 1 üveg magozott meggybefőtt
• 1 csomag réteslap
• 1 csomag vaníliás cukor
• késhegynyi fahéj
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.
A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsi hátán megsütjük és félretesszük. A másik lapot vajazott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) fektetjük...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd beletördeljük a piskóta tallérokat /elég félbetörni/ . A barackot a levétől jól lecsöpögtetjük, és kis kockákra f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű