1,5 csomag Petit beurre keksz (vagy más vajas keksz)
A vaníliás rétegjez:
4 dkg vaníliás pudingpor (főzhető)
4 dl tej
4 dkg cukor
A nutellás réteghez:
3 dl tejszín
20 dkg nutella
1 evőkanál habfixáló
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
5 dkg cirkusz-mix
A keksz felét egy 25 x 25 centis tálba rakosgatjuk. A vaníliás pudingport összekeverjük a cukorral, felengedjük a tejjel, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük amíg krémmé nem sűrűsödik. Rákenjük a kekszre. Kihűtjük. A tejszínt 15 percre fagyasztóba tesszük, az sem baj, ha kicsit kikristályosodik, majd a nutellával és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A vaníliás rétegre tesszük. Rárakosgatjuk a maradék kekszet, majd leöntjük a csokoládés krémmel, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg simává, egyneművé nem válik. Ráöntjük a kekszre, végül megszórjuk a cirkusz-mixel. 3 órára, vagy még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük
A tésztát sós vízben kifőzöm.A túrót egy tálban villával összetörjük.Hozzá adom a kristály cukrot,vaníliás cukrot,reszelt citrom héját és levét,a vajat a tejfölt és a 2 tojás sárgá...
Elkészítési idő: kb 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és a kakaót. A kemény habbá vert tojásfehérjével összekeverjük, és zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a lisztet, keményítőt, kakaót, kávéport, sütőport és a szódabikarbónát. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. Egy csipetnyi sót teszünk a fehé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKanállal szedj belőle sütőpapírra gombócokat, lapítsd ki őket, majd süsd a kekszeket 180 fokon 25 percig.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű