Családireceptkönyv.hu

Bagett-Laki Évi


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
2 ek cukor
1 ek só
3 ek olaj

Elkészítés:


Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, majd hozzákeverni a sós, olajos lisztkeverékhez.
½ órát kelni hagyni, majd átgyúrni és cipókat vagy kifliket formálni, pihenni hagyni. Sütés előtt vízzel lekenni a tetejét!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Express croissant
Express croissant

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csiga glutén-és laktózmentesen
Fahéjas csiga glutén-és laktózmentesen

A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos sós kifli (Rupáner)
Sajtos sós kifli (Rupáner)

1. Egyharmad bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az egy kocka élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt jól kid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mindenmentes lángos
Mindenmentes lángos

Mosd és hámozd meg a krumplikat majd reszeld le apró lyukú reszelőn (persze robotgéppel, ha nincs tengernyi időd). Add hozzá a sót és hagyd állni pár percig. A sós, reszelt burgon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk