Családireceptkönyv.hu

krumplipüré


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g krumpli
2 tk só
300 ml tej
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
1 csipet szerecsendió
4-5 szem egész bors
200 g vaj

Elkészítés:


A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.

A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.

Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Orsi
Nokedli (Paleo)
Nokedli (Paleo)

Feljött a víz tetejére és kiszedtem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabnokedli (zabpehelyből készült nokedli)
Zabnokedli (zabpehelyből készült nokedli)

A darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Csicsókapüré zöldfűszerekkel
Csicsókapüré zöldfűszerekkel

300 gr. csicsókát héjában sósvízben megfőztem, majd a szép fehér belsejét krumplinyomóval pépesítettem. Maggi zöldfűszeres ételízesítővel + őrölt borssal ízesítettem, s még melege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk