Családireceptkönyv.hu

krumplipüré


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g krumpli
2 tk só
300 ml tej
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
1 csipet szerecsendió
4-5 szem egész bors
200 g vaj

Elkészítés:


A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.

A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.

Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Hagymás krumplisaláta
Hagymás krumplisaláta

A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni. A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpligombóc
Krumpligombóc

A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük(ne legyen meleg )és összekeverjük a nyers krumplival...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott gomba
Rántott gomba

Középnagyságú, esetleg 5-6 cm átmérőjű gombákat használjunk. A szárát kiemeljük(vagy levágjuk az alapjánál) A kalapját alaposan megmossuk, leszárítjuk. Három tálban elhelyezzük a l...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk