800 g krumpli
2 tk só
300 ml tej
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
1 csipet szerecsendió
4-5 szem egész bors
200 g vaj
A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.
Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.
A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.
Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges!
Először 190 C fokon 40 perc alatt megsütjük a hámozatlan krumplikat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A fokhagymákat lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk és egy tálban össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam és egy órára a hűtőbe tettem. Majd gombócokat formáztam és 5 perc alatt kifőztem. A mandulát és darált kesudiót megpirítottam, egy kis édesítőt keverte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű