800 g krumpli
2 tk só
300 ml tej
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
1 csipet szerecsendió
4-5 szem egész bors
200 g vaj
A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.
Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.
A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.
Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges!
Feljött a víz tetejére és kiszedtem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű300 gr. csicsókát héjában sósvízben megfőztem, majd a szép fehér belsejét krumplinyomóval pépesítettem. Maggi zöldfűszeres ételízesítővel + őrölt borssal ízesítettem, s még melege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű