Hozzávalók
kb. darabra:
A tésztához
0.4 dl 2,8%-os tej
0.8 db tojássárgája
80 g porcukor
240 g búzaliszt (BL55)
160 g vaj
A töltelékhez
160 g lekvár
A szóráshoz
porcukor
A tejben a tojássárgáját elkeverem.
2
A lisztet a porcukorral elmorzsolom, majd hozzá adom a vajat és tejes keveréket.
3
A homogén tésztát a hűtőben 30 percig pihentetem.
4
A sütőt 180 C fokra előmelegítem.
5
A tésztát 4 mm-re nyújtom és linzer kiszúróval kiszaggatom.
6
A tepsit vajjal kikenem és lisztel megszórom, hogy a tészta ne ragadjon le.
Elkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeállj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tojást kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a narancslevet és a görög joghurtot. Addig habosítjuk tovább a géppel, amíg homogén masszát nem kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen. Én,egyszerre tettem a tepsibe. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyaszószhoz felfőzni az összetevőket, turmixolni, átszűrni, lehűteni. A citromkrémet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon melegíteni 8-10 percig, míg sűrű lesz. S...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű