Egy 1,5 kg csirke (vegyesen - comb, alsó comb, melle, nyak, szárnyak, vagy csak alsó combok), 1 nagy fel vöröshagyma, 1-2 tk pirospaprika, só, 2 ek zsiradék, 1-1 szem paprika és paradicsom, 1 tk liszt, 1 dl tejföl
A vöröshagymát kockára vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük.
Közben előkészítjük a csirkét.
Mossuk meg a csirke darabokat, ha esetleg maradt rajtuk némi-nemű szőr, vagy tok, azokat egy kis pengéjű kés segítségével távolítsuk el.
A bőröket hagyjuk rajtuk, mert ez által sokkal ízletesebb lesz a paprikásunk.
A megdinsztelt hagymát húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, majd dobjuk rá a feldarabolt paprikát és a paradicsomot is.
Kevés vízzel öntsük fel, és főzzük puhára a szaftot. Kb. 15 perc rotyogtatás után öntsük fel újra kevés vízzel, és ismételjük meg a párolást.
Amikor kétszer is szaftosra főttek a zöldségek, a biztonság kedvéért turmixoljuk le a szaftot.
Én ezt azért készítem így, mert a csirke viszonylag gyorsan megfő, és nincs ideje a zöldségeknek szétfőniük a csirkepaprikásban.
Ez a módszer az ízen nem javít, ám az étel állagán igen.
Sokkal szebben mutat egy krémes, és nem darabos, étel.
Ugyan ezzel a módszerrel szokás zöldség pörköltet is főzni (pl. gomba, borsó, karfiol, stb.).
A szaftra rádobjuk a csirkéket, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, és kb.
30 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel.
Amikor megfőtt a paprikás, levesszük a tűzről.
A tejfölös lisztet először összekeverjük 2-3 ek szafttal, és csak ezt követően keverjük hozzá a paprikáshoz.
A végén még egyet rottyantunk rajta.
Nokedlivel kínáljuk.
1. A csirkemelleket felvágjuk kisebb szeletekre, sóval bedörzsöljük, és hagyjuk egy kicsit állni. 2. Utána pár perc alatt fehéredésig sütjük. 3. Ha elkészült, egy tepsibe e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni. A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesAlaposan összekevertem és bedörzsöltem vele a csirkecombokat. Egy zárható edénybe tettem és lefedve a hűtőben tartottam további felhasználásig. Ezt a műveletet jó előző nap este el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű