Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemáj
4 ek mustár
4 ek olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 tk majoranna
1 tk borsikafű
0.5 tk bazsalikom

Elkészítés:


A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje). Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz jellegű felvágott, házilag Valitól
Olasz jellegű felvágott, házilag Valitól

A csirkemellet feldaraboltam és a késes aprítóba rakom, alaposan pépesíteni kell, semmiképpen nem elég darálni, az aprítóban a pé elég hamar feltud melegedni, ezért használunk hide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymás bundában sült csirkemell
Fokhagymás bundában sült csirkemell

A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és besózzuk. Amíg pihen a sóban, elkészítjük a bundához a masszát. Egy tálba szitáljuk a 15 dkg lisztet, beleütjük a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal –
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal –

A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk