menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemáj
4 ek mustár
4 ek olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 tk majoranna
1 tk borsikafű
0.5 tk bazsalikom

Elkészítés:


A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje). Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őszi tepsis csirke *
Őszi tepsis csirke *

MInden bele a tepsibe. A hús fűszerezve, a többi sózva. A sütőtök fontos, a többi variálható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell
Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele a melleket. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
fokhanymás sajtos csirkemell
fokhanymás sajtos csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínben sült töltött csirkemell
Tejszínben sült töltött csirkemell

A húsokat besózom, borsozom, majd a szeletek közepére 1-1 kockasajtot teszek. Becsomagolom a húsba, hogy lehetőleg ne látszódjon ki. A kis csomagokat betekerem 1-1 szelet baconnel....

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk