menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos párolt marhaszelet


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg marhafartő egy darabban, 3 db tojás, fél dl olaj, 10-12 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
.

Elkészítés:


A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem. A másik oldalát is ugyanígy előkészítem, ezután addig-addig mártogatom a morzsába és addig veregetem, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa. Kuktafazekat a tűzre teszek, és beleöntöm az olajat. Amíg az forrósodik, a tojásokat habosra verem, beleszórom a törött borsot és 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártom benne és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütöm és félreteszem. Ha minden hússzeletet elősütöttem, akkor a kuktába visszateszem, ráöntök 2 pohár vizet, és a megmaradt tojást belecsorgatom. A kuktát lezárom és a jelzéstől számított 25 percig kis lángon párolom. Ezután a tejfölt a liszttel simára keverem. A puha hússzeleteket kiszedem a mártásból, a visszamaradt mártást besűrítem a lisztes tejföllel, és jól kiforralom, végül visszateszem a húsokat. Még egyszer összeforralom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuskával vagy makarónival tálalom ezt a rendkívül finom, vajpuha húst.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Picadillo (Szilágyi Balázstól)
Picadillo (Szilágyi Balázstól)

A picadillo elkészítéséhez először készíts elő mindent: a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a kaliforniai paprikát vágd kisebb kockákra, a krumplit hámozd meg és vágd kockákra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borjúláb rántva majonézes burgonyával
Borjúláb rántva majonézes burgonyával

A borjúlábat a patánál hosszában végigvágjuk csontig, valamint a csont két végén körbemetsszük. Ezután beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, hogy ellepje, adunk hozzá sót, egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhapörkölt recept
Marhapörkölt recept

A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Erdélyi marhatokány
Lapocka - Erdélyi marhatokány

1. A marhalapockát megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. 2. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. 3. A zsírban megpirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk