Diónyi gyömbér karikákra szeletelve,
2 citrom karikákra szeletelve,
30 dkg nyírfacukor.
A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a nyírfacukrot, felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.
A hozzávalókat vékony karikákra vágjuk, de gyalulhatjuk vagy reszelhetjük is, majd áztatjuk a két liter vízben egy darabig. Egy éjszaka alatt, hűtőben tárolva, az aromák megfelelő...
Elkészítési idő:Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 percBodzabor 1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd...
Elkészítési idő: