Diónyi gyömbér karikákra szeletelve,
2 citrom karikákra szeletelve,
30 dkg nyírfacukor.
A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a nyírfacukrot, felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.
1. Egy vaníliarúd belsejét kapard ki és keverd össze 2 dl tejjel, melegítsd fel, de ne forrjon, és habverővel vagy habosítóval habosítsd fel. 2. Mézzel vagy vaníliás porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy főzőedényben 1 liter vizet forralunk, majd ha forrni kezd, beleöntjük a tápióka gyöngyöket és 30 percig főzzük őket alacsony lángon. Ezalatt a gyöngyök átlátszó színűek és kocs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgáját habosra keverem a cukrokkal. 2. Hozzáadom a tejszínt, a tejet és az alkoholt. 3. Jól elkeverem és üvegekbe töltöm. 4. A üvegeket jól ledugaszolva 2 hónapi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöket tisztítás után turmixgépben összezúzzuk. Nagy befőttes üvegbe töltjük, ráöntjük a vodkát és lefedve 10 napig érleljük, de közben kevergetjük. Sűrőn átszűrjük, majd g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű