Diónyi gyömbér karikákra szeletelve,
2 citrom karikákra szeletelve,
30 dkg nyírfacukor.
A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a nyírfacukrot, felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.
Először a cukorszirupot készítjük el. 1 dl vizet forrni teszünk, és belekeverünk 10 dkg cukrot. Addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad. A kész szirupot kihűtjük. A naranc...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, míg az eper puha nem lesz. Szétpaszírozzuk és hagyjuk kihűlni. A citromot kifacsarjuk és ízlés szerint h...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűösszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet 4-5 percig forraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további tíz percig forraljuk, de csak lassan. 2. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és a citrus héja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű