Családireceptkönyv.hu

Pita


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 teáskanál cukor
1ek.étolaj
2 teáskanál só

Elkészítés:


A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!
(Nem tökéletesen olyan,mint amit Görögországban lehet kapni,de ott ugye másképp sütik.De még ez a legjobb az itthoniakhoz képest.Ezt legalább lehet tölteni!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
bundáskenyér tepsiben
bundáskenyér tepsiben

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
PIZZA
PIZZA

Elkevertem a száraz hozzávalókat,majd belemorzsoltam az élesztőt.Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is.Kézzel összedolgoztam,de lehet géppel is,majd hagytam duplájára kelni,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falafel, csicseriborsó fasírt
Falafel, csicseriborsó fasírt

A falafel elkészítése a csicseriborsó előkészítésével kezdődik. Ehhez áztasd be a csicseriborsókat egy éjszakára hideg vízbe. Figyelj arra, hogy jó bőven lepje el a víz, mert igenc...

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk