Tészta:
3 db tojás
100 g cukor
1 tk szódabikarbóna
200 g liszt
Töltelék:
3 narancs
3 mandarin
150 g ananász
150 g banán
Krém:
50 g zselatin
1 cs vaníliás cukor
900 g tejföl, sovány
200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 °C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel (lásd kép!).
Szórjuk bele a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá, hogy ellepje a tejfölös krémből, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.
Fedjük le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
12 szelet graham kekszet zúzz össze, ha nem fahéjas, akkor adj hozzá kb. egy teáskanál fahéjat. Keverd hozzá a felolvasztott vajat, majd a masszát simítsd el egy torta formában. A...
Elkészítési idő: 30 percA tortalaphoz egy 22 cm-es, kapcsos forma aljára sütőpapírt szorítottam és ezután a formát kivajaztam (a papírozott alját is). A sütőt előmelegítettem 150 °C-ra. A csokoládét a...
Elkészítési idő: 2,5 óraA gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez...
Elkészítési idő: