2 nagy szelet csirkemell filé
6-7 darab brokkolirózsa
fűszerek: só, bors, szerecsendió ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek tönkölyliszt
2 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
6-8 dkg reszelt trappista sajt
2 szelet paradicsom
csipetnyi szódabikarbóna
petrezselyemzöld a tálaláshoz
Egy lábasba beleöntünk egy bögre vizet, csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz, belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük (kb 3-4 perc alatt), leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A filét hosszában félbevágjuk, kicsit megütögetjük a késsel, majd sózzuk és borsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a húst.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és elősütjük benne a húst, oldalanként kb 3-3 perc alatt.
Egy kerámia tepsit vajjal kikenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt brokkolit.
A tepsiben amiben a húst elősütöttük elkészítjük a mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, szerecsendióval, beletesszük a reszelt sajt 2/3-át.
Ezt a masszát kanállal rászedjük a brokkolira, a tetejére rátesszük a paradicsom szeleteket, rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot és forró sütőbe toljuk.
Addig sütjük ameddig szép színt kap és a sajt ráolvad (Nálam 180 fokon kb 20 percig sült). Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
A túrót, grízt, tsárgáját, sót összekeverünk és 2 órán keresztül állni hagyjuk. A 2 tojás nagyon kemény habját hozzáadjuk. Forrásban lévő vízbe gombócokat szaggatunk ( 2x7 db által...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, a főtt, áttört krumplit. Elkezdjük gyúrni a krumpli főzővizéből annyit adunk hozzá, hogy összeálljon, jól kidagasztjuk. Letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű