Családireceptkönyv.hu

Csirkehajó töltött gombával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy csirkemell filé
4 szelet bacon
4 szelet gépsonka
egy fej lila hagyma
egy evőkanál juhtúró
egy evőkanál görög joghurt
1 krémsajt(10 dkg)
10 dkg trappista sajt
8 db csiperke gomba
1 db tojás
1 evőkanál útifűmaghéj
egy nagy csokor petrezselyemzöld
só, bors
1 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
2 db koktél paradicsom

Elkészítés:


A húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont kisebb négyzet alakúra szeleteljük, úgyszintén a gépsonkát is.

Felaprítjuk a hagymát,apróra vágjuk a petrezselyemzöldet.

A gombák tönkjeit kiszedjük, felaprítjuk. A gombafejeket megsózzuk és félre tesszük.

Olajon elkezdjük hevíteni a bacont és a sonkát, rátesszük a lila hagymát, csipetnyi sót teszünk rá, majd az aprított gombát, együtt dinszteljük, végül meghintjük petrezselyemzölddel és őrölt borssal.

Átborítjuk egy tányérba és hozzáadjuk a joghurtot, a túrót, a krémsajtot, egy tojást,és az útifűmaghéjat. Jól összekeverjük. Kiolajazott tepsibe rakjuk a mellet, a gombafejeket.

A masszával megtöltjük a csirkemellet és a gombákat.180 fokos sütőbe tesszük, 10 perc sütés után lefóliázzuk és további 40-45 percig sütjük. Közben a zafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk.

Lereszeljük a trappistát, majd rátesszük a húsok és a gombák tetejére, ráteszünk egy paradicsomkarikát,petrezselymet és visszatoljuk a sütőbe ameddig a sajt ráolvad a tetejére.A gombafejekkel tálaljuk.

Csirkehajó töltött gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csülkös-csipetkés babgulyás
Csülkös-csipetkés babgulyás

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom. Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Dupla őzlábgomba töltve
Dupla őzlábgomba töltve

3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött rántott gomba
Töltött rántott gomba

A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémm...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ez a finom  bundás kenyér
Ez a finom bundás kenyér

Egy kenyérre tegyél egy szelet sonkát, és egy lapka sajtot. Fedd le egy másik szelet kenyérrel, és tűzd meg néhány fokpiszkálóval. A tojást verd fel, sózd és borsozd ízlésed szer...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk