50 dkg liszt
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej
kevés cukor só
A tetejére:
15 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált mák
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát.
Vizet teszünk fel forrni. A fazék tetejére egy zsineggel konyharuhát kötözünk, mikor forr a víz, a konyharuhára rakjuk a gombócokat, és egy lábassal lefedjük. (15 percig hagyjuk a gőzben a gombócokat)
Olvasztott margarint teszünk az elkészült tésztára, és cukrozott mákot.
A hagymát apróra vágom, és kevés olajban megpárolom. A darált húshoz keverem a megmosott rizst, a hagymát, sózom, borsozom, kevés pirospaprikával fűszerezem, és egy tojással összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk meleg cukros tejben. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró a tej. Kb. 10 percig hagyjuk, míg szépen felfut. Majd a liszthez adjuk az élesztőt. A dagasztás so...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűHa friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. A lisztből, krumpliból,olajból, élesz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA szalonnát kis kockákra vágom és kiolvasztom a zsírját. Megpirítom rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is. A paprikát hosszában vágom fel szeletekre ,a tököt is kb: u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű