1 kg darált hús, 30 % zsírtartalommal
2 marok rizs
2 gerezd fokhagyma
só,
bors
őrölt paprika
1 kg savanyú káposzta
10 savanyított levél
A hozzávalókat összekeverem, só, bors ízlés szerint. Egy nagyon picit sósabb legyen, mint ahogy szeretnénk, mert a rizs majd felfogja.
A tölteléket betekerjük a levélbe, egy kg-ból kb. 10 töltelék lesz. A savanyú káposztát alaposan kimossuk, attól függően, mennyire savanyú. A lábas aljára tesszük a káposzta felét, aztán sorba beletesszük a töltelékeket. A tetejére rakjuk a megmaradt káposztát, megszórjuk kevés őrölt paprikával. Ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Feltesszük főni, lassú tűzön 2-3 órahosszát főzzük. Amikor kész, kiszedjük a töltelékeket. Ha sok víz maradt a káposztán, akkor azt elforraljuk. Én nem szoktam rántást tenni rá.
A káposzta levelek vastag részét levágom, vagy levékonyítom. Ha túl nagy a levél, akkor ketté is tudom vágni. Én tojást nem teszek bele, mert attól kemény lesz a töltelék.
A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük. Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne fő...
Elkészítési idő:Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...
Elkészítési idő:1. vöröshagymát apróra vágni,burgonyát a vízbe aprítani, paprikát és paradicsomot kockára vágni, fokhagymát nyomóval átnyomni 2.olajjal és hagymával kezdeni 3. paprikát paradi...
Elkészítési idő: 2 óra