1 kg darált hús, 30 % zsírtartalommal
2 marok rizs
2 gerezd fokhagyma
só,
bors
őrölt paprika
1 kg savanyú káposzta
10 savanyított levél
A hozzávalókat összekeverem, só, bors ízlés szerint. Egy nagyon picit sósabb legyen, mint ahogy szeretnénk, mert a rizs majd felfogja.
A tölteléket betekerjük a levélbe, egy kg-ból kb. 10 töltelék lesz. A savanyú káposztát alaposan kimossuk, attól függően, mennyire savanyú. A lábas aljára tesszük a káposzta felét, aztán sorba beletesszük a töltelékeket. A tetejére rakjuk a megmaradt káposztát, megszórjuk kevés őrölt paprikával. Ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Feltesszük főni, lassú tűzön 2-3 órahosszát főzzük. Amikor kész, kiszedjük a töltelékeket. Ha sok víz maradt a káposztán, akkor azt elforraljuk. Én nem szoktam rántást tenni rá.
A káposzta levelek vastag részét levágom, vagy levékonyítom. Ha túl nagy a levél, akkor ketté is tudom vágni. Én tojást nem teszek bele, mert attól kemény lesz a töltelék.
A kenyereket kettévágjuk. A sonkát és a sajtot apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a majonézzel és a tejföllel. Két-két fél kenyéren eloszlatjuk a keveréket, és rájuk tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük -a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörkölte...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézElkészítése: Ha húsos Tunges készül, akkor – akárcsak a pörköltek esetében –, apróra vágjuk a hagymát, hogy könnyebben szétessen a hosszabb főzés során.Most azonban rövidebb elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhúst befűszereztem és félre tettem. A hagymát felszeleteltem és a zsírral együtt a tepsi aljába tettem. A savanyú káposztát átmostam, kinyomkodtam, majd a hagymára szórtam. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű