6 db csirke comb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma - vörös
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)
1 A csirkecombot megmosom megtisztítom.
2 A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
3 Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.
4 A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.
5 A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.
6 A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom.
7 Meglocsolom ezzel a csirkét.
8 A tetejére rászórom a reszelt sajtot.
9 A tálat lefedem alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem.
10 Kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 15 percig pirítom.
: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéke...
Elkészítési idő:A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A rizst is külön sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával és rátesszük a dar...
Elkészítési idő:A kifliket felkarikázzuk.Az almát megpucoljuk és le reszeljük ízesítjük cukorral,fahéjjal.Az öntetet hozzávalóit egy tálba összekeverem,a tepsit vajazom majd a karikázót kifliket j...
Elkészítési idő: