6 db csirke comb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma - vörös
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)
1 A csirkecombot megmosom megtisztítom.
2 A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
3 Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.
4 A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.
5 A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.
6 A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom.
7 Meglocsolom ezzel a csirkét.
8 A tetejére rászórom a reszelt sajtot.
9 A tálat lefedem alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem.
10 Kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 15 percig pirítom.
Kell hozzá 1kg hátszín (csont nélküli ) amit megmostam megpucoltam ,és kb. 1 cm vastag és 5-6 cm hosszú csíkokra vágtam .Egy vastag falú lábasban 20 deka apróra vágott füstölt szal...
Elkészítési idő:A pirított kuszkuszhoz egy serpenyőben kevés kókuszzsíron lepirítjuk a kuszkuszt és felöntjük a forró vízzel, sózzuk, majd lefedjük 15 percre. A meggy mártáshoz pedig két mar...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet az élesztővel, a tojással, az olajjal és egy csipetnyi sóval, sima, lágy tésztává gyúrjuk. A reszelt sajtot (vagy lehet krémsajt is) elkeverjük a petrezselyemzölddel és...
Elkészítési idő: