1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).
Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.
A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.
Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
A tejet a habtejszínnel, a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. Tetejét ízlés szerint meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldottam kevés vízben, besűrítettem a forrásban lévő anyagot a fazékban, majd annyi vízzel hígítottam, míg el nem értem a kívánt állagot....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet egy bögrébe öntjük, felöntjük a tejjel, kicsit állni hagyjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, tojást és a túrót, alaposan elkeverjük, majd kevés kókuszzsíron apró korongokat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű