1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).
Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.
A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.
Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
Érdemes előre felvágni a hozzávalókat, így rögtön tudod porciózni a hagymát, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, a gombát, vagy ami még eszetekbe jut. Utána csak önts egy keveset...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 6 1. Távolítsa el a fodroskel szárát, és vágja nagy darabokra. 2. Keverje össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a fokhagymát, majd pedig pácolja be a fodroskelt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük. A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. Kö...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA sós vízben félpuhára főtt karfiolt lecsepegtetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket a következőképpen: Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű