50 dkg hurka
25 dkg sütőkolbász
1 kg burgonya
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl liszt
1 evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 dl tejföl
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál fehérbors
A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. A lisztet összekeverjük sóval, borssal és pirospaprikával. és úgy szórjuk meg vele a nyers burgonyát, hogy mindenütt érje. Tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük a lisztes, fűszeres burgonyát, rákarikázzuk a vöröshagymát, rámorzsoljuk a zúzott fokhagymát, majd sorban, egymás mellé ráfektetjük a hurka- és a kolbászdarabokat. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal, rálocsoljuk az olajjal elkevert tejfölt, és alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben, 200 fokon, egy óra hosszat sütjük. Az alufóliát levéve még egy pár percig sütjük.
Babérlevél Népies neve: albertlevél, szagos levél, illatfaA legrégebben ismert és igen elterjedt fűszerek közé tartozik. Régen a dicsőség, győzelem és hírnév jelképe volt. F...
Elkészítési idő:Összekeverjük, „széttapogatjuk „ 15 percig elősütjük, aztán rá a feltét, ismét 15 percig sütni, és kész. Én cukormentes csirkemellsonkát, paradicsomsűrítményt, natúr paradicsomot,...
Elkészítési idő:Forraljatok össze fél pohár tejet, mozzarellát, parmezánt, illetve 170 gramm krémsajtot (mascarpone-t), majd a nyúlós, fehér krémet oszlassátok el egyenletesen egy lapos jénai tálb...
Elkészítési idő: