50 dkg hurka
25 dkg sütőkolbász
1 kg burgonya
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl liszt
1 evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 dl tejföl
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál fehérbors
A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. A lisztet összekeverjük sóval, borssal és pirospaprikával. és úgy szórjuk meg vele a nyers burgonyát, hogy mindenütt érje. Tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük a lisztes, fűszeres burgonyát, rákarikázzuk a vöröshagymát, rámorzsoljuk a zúzott fokhagymát, majd sorban, egymás mellé ráfektetjük a hurka- és a kolbászdarabokat. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal, rálocsoljuk az olajjal elkevert tejfölt, és alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben, 200 fokon, egy óra hosszat sütjük. Az alufóliát levéve még egy pár percig sütjük.
A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű