A palacsintához:
10 dkg Norbi liszt, 3 tojás, 3 dl tej, pici só, pici édesítő, 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
darált dió, édesítőszer (én Eritritet használtam), kb. 1 dl tejszín, narancshéj reszelve, rumaroma
Megsütjük a palacsintákat a fenti hozzávalókból.
Darált diót, édesítővel, rumaromával, reszelt narancshéjjal és kevés tejszínnel összekeverünk (jól kenhető massza legyen) és megtöltjük a palacsintákat.
Holland kakaóporból tejszínnel, édesítőszerrel csokoládémártást főzünk és azzal meglocsoljuk a palacsintákat.
/Hozzáadott cukor nélküli csokoládéból is készíthetünk csokiszószt. Gőz fölött, 1-2 evőkanál étolajjal főzzük fel./
Ínyencek tejszínhabbal tálalva is fogyaszthatják.
A burgonyát megfőzzük,héját lehúzzuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük. A burgonyát kihűtjük.(25 dkg-nak kell lenni tisztán) A tojásokat a sóval felverjük,hozzá keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa te is szárazból készíted, akkor ne felejtsd el előző este beáztatni. Miután megszívta magát, és puha (puhább) lett, mosd át, és amennyire tudod, kéztörlővel töröld szárazra. (Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. 2. A tojásokat hosszában elvágjuk majd megsózzuk. 3. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű