Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

UPDATE GUNDEL PALACSINTA


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintához:
10 dkg Norbi liszt, 3 tojás, 3 dl tej, pici só, pici édesítő, 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
darált dió, édesítőszer (én Eritritet használtam), kb. 1 dl tejszín, narancshéj reszelve, rumaroma

Elkészítés:


Megsütjük a palacsintákat a fenti hozzávalókból.
Darált diót, édesítővel, rumaromával, reszelt narancshéjjal és kevés tejszínnel összekeverünk (jól kenhető massza legyen) és megtöltjük a palacsintákat.
Holland kakaóporból tejszínnel, édesítőszerrel csokoládémártást főzünk és azzal meglocsoljuk a palacsintákat.
/Hozzáadott cukor nélküli csokoládéból is készíthetünk csokiszószt. Gőz fölött, 1-2 evőkanál étolajjal főzzük fel./
Ínyencek tejszínhabbal tálalva is fogyaszthatják.

UPDATE GUNDEL PALACSINTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Körmös székelykáposzta
Körmös székelykáposzta

A kuktában az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítom, majd rádobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Megszórom pirospaprikával, borssal, sóval ráteszem a sertés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi leveskocka (Sóbors)
Házi leveskocka (Sóbors)

A zöldségeket tisztítsuk, pucoljuk meg, vágjuk össze, majd aprítsuk össze. Egy lábasban melegítsünk olajat, majd kezdjuk el rajta dinsztelni az aprított zöldségeket. Sózzuk, morzso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos-tejszínes pite (quiche)
Spenótos-tejszínes pite (quiche)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. A hagymát feldarabol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
27. Kovász készítés
27. Kovász készítés

A kovász indításához a legmegfelelőbb a rozsliszt. A fehér lisztből készülő kovász sokkal nehezebben, lassabban fog beérni. Én fele-fele arányban használom a teljeskiőrlésű rozsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk