menu

Családireceptkönyv.hu

Házi ételízesítő -szárított


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi ételízesítö
Ajándékba, Befőzés, Egyéb2012-08-26No comments

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én bizony mindig megnézem és elolvasom a csomagoláson írtakat. Ennek következtében bizony sok terméket ott hagyok a boltok polcain.

A vegetát is. Évek óta magam állítom elő a saját bio, tartósítószer, só és minden más mentes ételízesítőmet így aztán mély megvetéssel pillantok a polcon sorakozó színes zacskókra: nekem különb van, bibibí!

Rém egyszerű elkészítése, csak friss zöldségek és sok sok forró napfény szükséges hozzá.

Miközben írom e sorokat éppen a hűvös szellő fújja tova talán az utolsó meleg hétvégét. Én pedig az imént végeztem a vegetám “csomagolásával”. Bizony, üvegbe zártam egy kis nyári napfényt.

3 csokor sárgarépa, ez kb 15 szál
3 csokor petrezselyemgyökér kb 10 szál
2 fej hagyma
1 karalábé
2 zeller
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerlevél
2 csokor petrezselyemlevél
esetleg lestyánlevél is (óvatosan mivel elég markán az íze)
néhány kelkáposztalevél

Elkészítés:


A zöldségeket mind megtisztítottam, megmostam. Szeletelővel vékony szeletekre vágtam (gyalu is megteszi). A leveleket alaposan megmostam, leitattam róluk a nevességet majd mindent szétterítve egy tüllel letakarva kitettem a napra. Félnaponként megforgattam majd kivártam míg tökéletesen megszáradtak. Egészen pontosan négy napig tartott. Ezt követően a leveleket összemorzsoltam, a száraz zöldségeket pedig aprítógépben porítottam, aprítottam és üvegbe zártam.

Házi ételízesítő -szárított

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Pizza tészta
Pizza tészta

Az élesztőt cukorral, sóval felfuttatjuk a tejben. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Kelni hagyjuk. Kinyújtjuk. Tetszőleges szósszal megkenjük, feltétet rakunk rá. Megsütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött sült kenyér - OK
Töltött sült kenyér - OK

1. A virslit megfőzöm, apró kockákra vágom (ha párizsit használok, csak feldarabolom pici kockákra). 2. Ketchupot, mustárt, majonézt ízlés szerint összekeverek (kb. 1,5 dl legy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hermelin - pácolt camembert
Hermelin - pácolt camembert

Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Corn dog
Corn dog

A hozzávalókból keverjünk tésztát, fűszerezzük,a virsliket tűzzük fel hurkapálcákra, és annál fogva forgassuk meg lisztben.Töltsük a tésztát magas pohárba, és mártsuk meg benne a v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk