Családireceptkönyv.hu

Házi ételízesítő -szárított


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi ételízesítö
Ajándékba, Befőzés, Egyéb2012-08-26No comments

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én bizony mindig megnézem és elolvasom a csomagoláson írtakat. Ennek következtében bizony sok terméket ott hagyok a boltok polcain.

A vegetát is. Évek óta magam állítom elő a saját bio, tartósítószer, só és minden más mentes ételízesítőmet így aztán mély megvetéssel pillantok a polcon sorakozó színes zacskókra: nekem különb van, bibibí!

Rém egyszerű elkészítése, csak friss zöldségek és sok sok forró napfény szükséges hozzá.

Miközben írom e sorokat éppen a hűvös szellő fújja tova talán az utolsó meleg hétvégét. Én pedig az imént végeztem a vegetám “csomagolásával”. Bizony, üvegbe zártam egy kis nyári napfényt.

3 csokor sárgarépa, ez kb 15 szál
3 csokor petrezselyemgyökér kb 10 szál
2 fej hagyma
1 karalábé
2 zeller
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerlevél
2 csokor petrezselyemlevél
esetleg lestyánlevél is (óvatosan mivel elég markán az íze)
néhány kelkáposztalevél

Elkészítés:


A zöldségeket mind megtisztítottam, megmostam. Szeletelővel vékony szeletekre vágtam (gyalu is megteszi). A leveleket alaposan megmostam, leitattam róluk a nevességet majd mindent szétterítve egy tüllel letakarva kitettem a napra. Félnaponként megforgattam majd kivártam míg tökéletesen megszáradtak. Egészen pontosan négy napig tartott. Ezt követően a leveleket összemorzsoltam, a száraz zöldségeket pedig aprítógépben porítottam, aprítottam és üvegbe zártam.

Házi ételízesítő -szárított

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Burgonyás tésztába sült virsli
Burgonyás tésztába sült virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Indiai tejberizs
Indiai tejberizs

Egy nagy, nehéz acéledényben felforraljuk a tejet. Úgy állítjuk be a lángot, hogy a tej enyhén lobogjon, de ne fusson ki. Beletesszük a rizst és a babérleveleket. Addig főzzük, míg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúl vadasan zsemlegombóccal
Nyúl vadasan zsemlegombóccal

A zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 p...

Elkészítési idő: 12 + 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos gombóc.
Sárgabarackos gombóc.

Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. A kétszersültet 4 db-ot összetörjük, és hozzá keverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük. A burgonyát felaprítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk