- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär MIx B liszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 250 ml langyos víz
- 2 púpos evőkanál laktózmentes tejföl
- 1 tk só
- 1 kk cukor
A lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat formáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni...
Egy nagyobb méretű serpenyőben olajat forrósítottam, olajos kézzel a gombócokat ellapítottam, amennyire lehetett nyújtottam, majd mindkét oldalukat szép világosra sütöttem..
Papírtörlőre kiszedtem...
...fokhagymával bedörzsöltem, tejföllel és reszelt sajttal tálaltam.
Ki hogy szereti, kedvére válogathat :-D
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmeghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt -szűrőn átpaszirozzuk -a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesSós, felforrt vízbe beleszaggatom. 5 percig főzöm. Ne álljon a tészta bekeverés után.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes