4 szelet tarja(pácolva)
6 db burgonya
2 db közepes vörös hagyma
4 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
6-8 ek mustár
2 tk sertés fűszerkeverék
őrölt bors
só
étolaj
A húst bepácoljuk előtt 2-3 nappal korábban mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.
Egy zárható tetejű edénybe rakjuk a húst, és minden szeletet megsózunk, borsoznuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral.
Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst,lezárjuk és hűtőbe tesszük minimum 1-2 napig.
A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a(megpucolt) és kb fél cm-re felkarikázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a(megpucolt) felkarikázott vöröshagymát is, majd a bepácolt húsokat tesszük rá.
A húsok tetejére rakjuk a megtisztított félbevágott fokhagymagerezdeket, ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb 180 fokon 60 percig sütjük, ekkor kivesszük rátesszük a húsra a bacon szeleteket, és fedetlenül még kb 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon.
Ez olyan mindent bele, korántsem a klasszikus recept.. :) Besamel mártás Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a kla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd kihűtjük és felszeleteljük. A sonkát és a paprikát felszeleteljük, a lecsöpögtetett kukoricával eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőoldalEgyéb főételekRántott krumpli! Vannak akik azt mondják, nem is hallottak róla, pedig nagyon finom a rántott krumpli! Kiváló! EGYÉB FŐÉTELEK Rántott krumpli! Vannak akik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba öntöm a lisztet, közepében mélyedést alakítok ki, beleöntöm a langyos vizet és a tejet, belemorzsolom az élesztőt. Amikor felhabosodik, hozzáadom a sót, tekerek rá n...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes