1,5 kg szeletelt hosszúkaraj
szalámi
kolbász
trappista sajt
pritamin paprika
mozzarella
fűszerkeverék
só
bors
bacon szalonna
olívaolaj
A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén.
A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölteléket.
Szép szorosan feltekerjük a húst, majd egy szelet baconbe csavarjuk és magas falú tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket. Amelyikre nem jutott bacon, csíkoztam rendes szalonnát.
Fűszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, mozzarella szeleteket teszünk rájuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve lepirítjuk.
Én tetem bele brokkolit is. Ehhez a fej brokkolit kisebb rózsákra szedtem, majd alaposan megmostam. Forró vízbe dobva kb. 2 percen át blansírozom, majd hideg vízbe kiszedem.A félig megfőtt brokkolit teszem a hús közepébe, a maradékból lesz majd a köret egyik fele.
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vanília kivonat tulajdonképpen alkoholban áztatott vanília. Nagyon könnyű elkészíteni: önts egy szép, csatos üvegcsébe 300 ml vodkát és tegyél hozzá 10 szál kettévágott és felhas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk és kiolajozott zacskóba, tárolóba tesszük. 30 percig hűtőben pihentetjük. Vizes kézzel szaggatjuk, 10 percet pihenni hagyjuk és forró olajban sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű