Családireceptkönyv.hu

Túrós táska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
40 dkg margarin
10 dkg Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2.5 dl víz
1 db Tesco Finest friss tojás
50 dkg túró
15 dkg cukor
5 dkg búzadara
5 dkg mazsola
2 dkg vaníliás cukor
1 db citrom
5 dkg tojás sárgája

Elkészítés:


A lisztet a sóval összegyúrjuk, úgy, hogy folyamatosan adjuk a tésztához a többi adalékanyagot, amíg az megfelelő állagú nem lesz.
Tésztából bucit formázunk, lisztezett asztalra tesszük, bevagdossuk a tetejét, és pihentetjük.
Ezek után 4 fület nyújtunk neki, és a margarint a tésztába dolgozzuk.
A füleket a vajra hajtogatjuk, majd a tésztát meglapolgatjuk sodrófával, átlós irányokba, hogy a margarint eloszlassuk benne.
Ezután kinyújtjuk a tésztát, ujjnyi vastagúra, és egyszer szimpla, egyszer dupla hajtást végzünk. Kb. fél órát pihentetjük, minden hajtogatás után.
A hajtások és a pihentetés után, kinyújtjuk a tésztát fél centi vastagra, és daraboljuk az elkészítendő sütemény méretének megfelelően.
Amíg pihentetjük a tésztát, addig egy edénybe beleönthetjük a túrótöltelék összes alapanyagát.
Mielőtt a tésztára tennénk a túrótölteléket, akkor keverjük csak össze (nem tudom mért kell így csinálni, én így tanultam).
Ha méretre vágtuk a tésztakockákat, és a túrótölteléket is belehelyeztük, összecsomagoljuk, vajazott-lisztezett lemezre helyezzük, és 170 fokon, 10-20 perc alatt, készre sütjük.

Túrós táska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gyors bagett, zsemle vagy kifli
Gyors bagett, zsemle vagy kifli

500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Icu
Töpörtős pogi és hájas kifli, egy tésztából
Töpörtős pogi és hájas kifli, egy tésztából

Duplájára kelesztem, gyuródeszkára borítom, elnyújtom, felét hájjal, a másik felét töpörtővel kentem meg. Késsel elvágtam és háromszor hajtogattam. Nem kentem bőven hájjal és töpör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett dagasztás nélküli tésztából
Bagett dagasztás nélküli tésztából

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Réteges kifli
Réteges kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk