1 csomag 275 grammos friss leveles tészta
6 darab roppanós virsli
10 dkg mogyoróhagyma
20 dkg trappista sajt
3 dl mogyoró- vagy napraforgó olaj
1 nagyobb kovászos uborka
2 evőkanál mustár
1 tojás sárgája
1 evőkanál szezámmag
1 nagy csipet fekete só
A leveles tésztát kicsomagoljuk és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire fel van tekerve.
Függőlegesen feküdjön előttünk a téglalap és gondolatban osszuk 3 részre.
A közepére fektessünk végig sajt szeleteket.
Erre mehetnek a virslik, majd ismét sajt szeletek.
Az olajat hevítsük fel, a mogyoróhagymát tisztítsuk meg és karikázzuk vékonyra. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd papírtörlővel itassuk le róla a felesleget.
Karikázzunk fel egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra terítsük el a szeleteket. Köztük húzzunk mustár csíkokat.
A hagymát szórjuk a tetejére.
A tészta két szélét enyhén srégen bevagdossuk, majd egymásra keresztben felváltva a töltelék halom tetejére fektetjük. A két végét összecsípjük és átemeljük egy tepsire.
Tetejét enyhén felvert tojássárgájával lekenjük, majd szezámmaggal és fekete sóval szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép barnára sütjük. Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A hozzávalókból lágy tésztát csinálunk és a ostyasütőben sütjük. Ha tészta közben sűrűsödne, egy kis tejjel higítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagot alaposan összekevertem. A tojást felvertem és elkevertem benne mindent. 12cm-es serpenyőben sütöttem - kb. 2ek fért bele egyszerre. 7db lett belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű