Családireceptkönyv.hu

VIRSLIS FONAT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag 275 grammos friss leveles tészta
6 darab roppanós virsli
10 dkg mogyoróhagyma
20 dkg trappista sajt
3 dl mogyoró- vagy napraforgó olaj
1 nagyobb kovászos uborka
2 evőkanál mustár
1 tojás sárgája
1 evőkanál szezámmag
1 nagy csipet fekete só

Elkészítés:


A leveles tésztát kicsomagoljuk és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire fel van tekerve.
Függőlegesen feküdjön előttünk a téglalap és gondolatban osszuk 3 részre.
A közepére fektessünk végig sajt szeleteket.
Erre mehetnek a virslik, majd ismét sajt szeletek.
Az olajat hevítsük fel, a mogyoróhagymát tisztítsuk meg és karikázzuk vékonyra. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd papírtörlővel itassuk le róla a felesleget.
Karikázzunk fel egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra terítsük el a szeleteket. Köztük húzzunk mustár csíkokat.
A hagymát szórjuk a tetejére.
A tészta két szélét enyhén srégen bevagdossuk, majd egymásra keresztben felváltva a töltelék halom tetejére fektetjük. A két végét összecsípjük és átemeljük egy tepsire.
Tetejét enyhén felvert tojássárgájával lekenjük, majd szezámmaggal és fekete sóval szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép barnára sütjük. Pár perc pihentetés után szeletelhető.

VIRSLIS FONAT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Párizsikrém
Párizsikrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Filléres, gyönyörű zselatin virágok saját kezűleg
Filléres, gyönyörű zselatin virágok saját kezűleg

Egészen egyszerűen csak nézelődtem a lementett dokumentumaim között és rátaláltam ezen leírásra, amit anno Lia osztott meg az egyik Facebookos csoport tagjaival. Liáról tudni kell,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A lisztes sterc
A lisztes sterc

A lisztet rózsaszínűre pirítjuk, olajat vagy zsírt (régen persze zsírt használtak hozzá) és vizet forralunk külön-külön edényben. Fél kiló liszthez két dekagramm sót teszünk. A fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Olajban eltett paradicsom
Olajban eltett paradicsom

A paradicsomokat négybe vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, majd kb. 20 perc múlva takaréklángon további 3-4 órát szárítjuk. Akkor jók, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk