1 kg baromfi vagy sertés hús
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 petrezselyemgyökér
4 sárgarépa
2 karalábé
1 zellergumó
80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is)
80 dkg zöldborsó
frissen darált bors
sok petrezselyemzöld
só
tejszín
Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni. A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg. Mielőtt teljesen átsülne a hús adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.
A marhahúst megmosom,felkockázom, mint a pörköltnek szokás,a hagymát apróra vágom, kevés zsírban megdinsztelem. Beleteszem a marhahúst, picit sózom, fehéredésig dinsztelem, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst kevés olajon előpároljuk, a burgonyát felszeleteljük, majd egy kivajazott tepsibe a hússal rétegezve lerakjuk. A Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy szufléformát vajjal alaposan kikentem. A kolbászt felaprítottam, és elosztottam a formák alján. Minden formába 1-1 tojást ütöttem, majd 2-2 kanál tejszínt tettem rá, végül ú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes