1 kg baromfi vagy sertés hús
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 petrezselyemgyökér
4 sárgarépa
2 karalábé
1 zellergumó
80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is)
80 dkg zöldborsó
frissen darált bors
sok petrezselyemzöld
só
tejszín
Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni. A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg. Mielőtt teljesen átsülne a hús adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.
A tésztát sós vízben megfőzzük,a csirkemellet kisebb kockákra vágva olajban enyhén megpirítjuk.A pirított csirkemellhez hozzáadjuk a kukoricát,főzőzejszínt,oregánót,bazsalikomot,fo...
Elkészítési idő: 30 percA karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan. Tégy fel egy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá sót, majd rakd bele a karfiolt. Főzd öt perc alatt félpuhára. Utána szűrd le,...
Elkészítési idő:A káposztát 5 percig sós vízben főzzük (abáljuk), a szélső leveleket leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek. A vastag ereket kivágjuk. A hagymá...
Elkészítési idő: 120 perc