2 kis db karfiol
125 g gyors rizs
50 dkg darált sertéshús
375 g tejföl
15 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
A legvégére már csak a tálalás marad.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval kidagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, lisztezett szilikonlapon görgetjük erre-arra, így mindenhol lisztes lesz, ekkor tudju...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Place a large shallow casserole pan on a medium heat with 250ml of water. Halve the aubergines lengthways and place in the pan. Peel, quarter and add the onions, then cover with...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű