2 kis db karfiol
125 g gyors rizs
50 dkg darált sertéshús
375 g tejföl
15 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
A legvégére már csak a tálalás marad.
A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpalacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát. Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése rém egyszerű: maradék felvágottak, kolbászdarabok, sonka- és szalonnadarabok, tojás, hagyma, sajt, illetve bármi, ami maradék a hűtőben van. Fogunk egy (akár szikkadtab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű