• 2 db friss vajas leveles tészta
• 3 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 db narancs
• 1 fej lilakáposzta
• Só
• darált bors
• őrölt kömény
• 2 db babérlevél
• 3 dl száraz vörösbor
• 2 dl vörösborecet
• 3 szem szegfűbors vagy szegfűszeg
Egy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröskáposztát. Sóval, őrölt köménnyel, kevéske őrölt borssal, pár levél babérral, szegfűborssal, és 2-3 darab fahéjrúddal fűszerezzük. Öntsünk alá 3 deciliternyi száraz vörösbort, tegyük hozzá az egyik narancs lereszelt héját, és a meghámozott és feldarabolt narancsokat. Fedővel letakarva körülbelül 10-12 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult 2 deciliternyi vörösborecettel tegyük pikánsabbá.
A kész párolt káposztát hagyjuk kihűlni, majd töltsük a széthajtott leveles tésztába. Göngyöljük fel, mint a rétest és forró sütőben süssük 20-25 perc alatt pirosra.
A meghámozott, kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levétől, egy tálban villával összetörjük és hűlni hagyjuk. Közben egy lábasban odatesszük forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukorral,tejjel.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom ,a felfuttatót élesztővel elkezdem kidolgozni a tésztát egy lágyabb tésztát dagasztunk belőle.Let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsök levét, az eritritet és a zselatint összekeverjük, majd folyamatosan kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A folyadékot néhány percig hűlni hagyjuk. Szilikono...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsahájat 4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1,5 dl vizet, közepes lángra helyezzük. Időnként megkeverve kisütjük a zsírját. A tepertőt félretesszük, lec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű