Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos lilakáposztás rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 2 db friss vajas leveles tészta
• 3 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 db narancs
• 1 fej lilakáposzta
• Só
• darált bors
• őrölt kömény
• 2 db babérlevél
• 3 dl száraz vörösbor
• 2 dl vörösborecet
• 3 szem szegfűbors vagy szegfűszeg

Elkészítés:


Egy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröskáposztát. Sóval, őrölt köménnyel, kevéske őrölt borssal, pár levél babérral, szegfűborssal, és 2-3 darab fahéjrúddal fűszerezzük. Öntsünk alá 3 deciliternyi száraz vörösbort, tegyük hozzá az egyik narancs lereszelt héját, és a meghámozott és feldarabolt narancsokat. Fedővel letakarva körülbelül 10-12 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult 2 deciliternyi vörösborecettel tegyük pikánsabbá.

A kész párolt káposztát hagyjuk kihűlni, majd töltsük a széthajtott leveles tésztába. Göngyöljük fel, mint a rétest és forró sütőben süssük 20-25 perc alatt pirosra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Mennyi is egy csésze?
Mennyi is egy csésze?

Mennyi is egy csésze?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar töpörtyű /zsírszalonna sütése/
töpörtyű /zsírszalonna sütése/

A zsírszalonnát megkapargatom, így a rajta lévő szennyeződést eltüntetem, majd kockákra vágom /kb 3X3 cm/ Ezt a mennyiséget 2 nagyobb /6 l-es/ lábosba rakom és felteszem a tűzhel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán libamájpástétom
Vegán libamájpástétom

A gombát beáztatjuk fél órára, hogy enyhüljön a gombaíz, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A fokhagymát és a hagymát az olajban megdinszteljük fedő alatt, kis lángon. Az összes töb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kefires palacsinta
Kefires palacsinta

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk