• 2 db friss vajas leveles tészta
• 3 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 db narancs
• 1 fej lilakáposzta
• Só
• darált bors
• őrölt kömény
• 2 db babérlevél
• 3 dl száraz vörösbor
• 2 dl vörösborecet
• 3 szem szegfűbors vagy szegfűszeg
Egy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröskáposztát. Sóval, őrölt köménnyel, kevéske őrölt borssal, pár levél babérral, szegfűborssal, és 2-3 darab fahéjrúddal fűszerezzük. Öntsünk alá 3 deciliternyi száraz vörösbort, tegyük hozzá az egyik narancs lereszelt héját, és a meghámozott és feldarabolt narancsokat. Fedővel letakarva körülbelül 10-12 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult 2 deciliternyi vörösborecettel tegyük pikánsabbá.
A kész párolt káposztát hagyjuk kihűlni, majd töltsük a széthajtott leveles tésztába. Göngyöljük fel, mint a rétest és forró sütőben süssük 20-25 perc alatt pirosra.
Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jó keményre főzünk. Annyi vizet forralunk egy kis edényben, amennyi majd ellepi a sajtot. Amikor felforrt a víz, lekapcsoljuk a gázt és a sajtot egészben egy nylon zacs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukorszirupot főzünk (szálpróba) kb 180°C-ig. A lazára vert tojásfehérjéhez öntjük folyamatos keverés mellett, majd kihülésig verjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű