- kemény sajt
- fűszerek (bors, fokhagyma, bazsalikom, köménymag, ízlés szerint bármi lehet)
A sajtot lereszeljük, majd a sütőpapírral kibélelt tepsiben kis halmokat formázunk, pici ellapítjuk. A tetejüket megszórjuk fűszerekkel, magokkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon pár percig sütjük (lehet grillfokozaton is, ha van). Amikor a szélei elkezdenek picit barnulni, akkor már jó is!
Lapkasajtból ill. szeletelt sajtból is készíthetjük. Kihűlés után azonnal fogyasztható.
Kiváló krémlevesek mellé feltétnek, uzsonnára, este a tévé mellett is bátran rágcsálható. Nem hízlaló!
Tedd az összetevőket egy mixerbe. Keverd közepes sebességen, amíg sima állagú nem lesz. Öntsd pohárba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA műanyag kiszúróval szúrjuk ki a kenyeret, a felvágottat és a sajtot is .Díszítsük ízlés szerint zöldséggel, majonézzel, mustárral...
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűA tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőrizzük. Hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd ugyanezen a hőfokon 5 percet f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű