Családireceptkönyv.hu

Keletlen pite


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.

Melegen ajánlom!

Keletlen pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Gorgonzolás füge sonkaköntösben
Gorgonzolás füge sonkaköntösben

A fügéket a tetejükön átlósan bevágtam, de nem vágtam végig, különben szétesik. Ebbe a kis vájatba tettem a gorgonzolából (jól beletömködtem a puha sajtot), majd mindegyik töltött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sűrített tej
Sűrített tej

Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-fokhagymás lepény bögrésen
Sajtos-fokhagymás lepény bögrésen

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk