1 liter tej
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Melegen ajánlom!
1. Staviti suvi kvasac u mlako mleko i malo secera i soli i cekati oko 5 minuta da se podigne.Nakon toga izruciti u sud u koji smo vec stavili brašno,šecer,so 1 jaje i puter.zames...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készült : 2 tábla csokoládét olvasztottam gőz fölött.Sütőpapírt vágtam fel hat darabra.Amikor a csokoládé már jól olvad,leveszem a gőzről és úgy keverem simára.Vigyázni ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz ne...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű