Családireceptkönyv.hu

Keletlen pite


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.

Melegen ajánlom!

Keletlen pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyszósz pirított darával, fokhagymás oldalassal
Meggyszósz pirított darával, fokhagymás oldalassal

Az oldalas 1 órán keresztül fog sülni, ezért ezzel kezdjük. Az oldalast megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet összekeverjük az ol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertőkrém--Dobos Márta
Tepertőkrém--Dobos Márta

A tepertőt ledaráljuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, vöröshagymát és a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepcsák
Lepcsák

A krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj

A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra, és ízlés szerint daraboljuk fel. (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően, és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk