menu

Családireceptkönyv.hu

Aranydukátos bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
300 ml tej
20 g élesztő
50 g cukor
1 tojás
1 csipet só
100 ml olaj
Öntet
800 ml tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
50 ml rum

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük. A sütőlapot kikenjük olajjal.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük majd 8 egyforma részre vágjuk.
Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.
Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az öntet készítése:
Fél liter tejet felteszünk forrni. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport majd a forró tejhez öntjük. Hozzáadjuk a rumot és addig főzzük, míg megsűrűsödik.
A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Túrós kuglóf
Túrós kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta
Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát. Sütőpapíron kinyújtottam 23x35cm-re. Előmelegített /5-ös fokozat/ gázsütőben 8 percig elősütöttem. Amikor kivettem a sütőből vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Kelt meggyes lepény
Kelt meggyes lepény

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk az élesztőt felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk