Családireceptkönyv.hu

Bakonyi pulykatokány recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg pulyka felsőcomb csont nélkül
30 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
1 db paprika
2 fej vöröshagyma
1 kis doboz tejföl
2 ek finom liszt

1 ek pirospaprika
1 mk őrölt fekete bors

Elkészítés:


szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kacsapecsenye a la mami
Kacsapecsenye a la mami

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kakukkfüves csirkeragu
Kakukkfüves csirkeragu

A burgonyát, répát megtisztítjuk, megmossuk, a répát karikára vágjuk. (a régi burgonyát kockára) A vöröshagymából, olajból és a pirospaprikából pörköltalapot készítünk, majd 4 dl...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Citromos csirkemell csíkok
Citromos csirkemell csíkok

1. A husit 2-3 cm-es csíkokra vágom. A citrom héját lereszelem, levét kifacsarom. A fokhagymát felaprítom. 2. A husit sózom, borsozom, majd az olajon minden oldalát fehéredésig...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejszínes, fokhagymás csirke
Tejszínes, fokhagymás csirke

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk