40 dkg pulykamell
2 dl joghurt
1 dl tej
1 dl tejszín
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg, só, gyömbér, koriander, sáfrány, őrölt kömény, őrölt bors, chilipor, 1 ek darált mandula
A pulykamellet jól megmossuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot, a tejet, a tésztát és a fokhagymát összekeverjük és a húsra öntjük. Szobahőmérsékleten 5 órán át pihentejük, közben többször felkeverjük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a vöröshagymát, és hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűszeget és a sót. Mérsékelt lángon 5 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a koriandert, a sáfrányt, a köménymagot, a mandulát, a borsot, a chiliport, és még 5 percig pirítjuk. A fűszereket nem szabad magas hőmérsékleten pirítani, mert megkeserednek, közben állandóan kevergetni kell. A húst a joghurtos lével együtt a fűszerekhez öntjük. Fedővel fedjük és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
Tálalás:
Az indiai pulykát előmelegített tálban rakjuk és párolt rizzsel és ecetes fejes salátával kínáljuk.
A rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes