A májkrémen felbuzdulva, elkészült ez a húskrém, de lehet pástétom is.. a nevek nem olyan fontosak, de az íze, na az nem semmi, fantasztikus lett.
Azt hiszem ez is gyakori vendég majd ezután nálunk!!!
Mivel most készült először kis adagban csináltam.
2 db egész csirkecomb, egy pecsenye sütő serpenyőbe raktam, kapott 2 fej hagymát 3-4 cikk fokhagymát, alá zsírt raktam, megszórtam csirke fűszerkeverékkel,
fehér bors és sóval...
Kérget sütöttem rá, mind két oldalára, majd apránként mindig kicsi vizet hogy süljön... lassú lángon, egészen addig kell sütni amíg, gyakorlatilag szét nem esik... akkor kihúztam a csontokat, a húst széttépkedtem a kezemmel...hozzá téve a sült hagymát és fokhagymát is... ekkor újra fűszerezem só fehér bors, teszek hozzá csirke zsírt és egy botmixerrel összedolgozom...
sterilizált üvegbe teszem, majd 2 órát abálom 75-80 fokon.
Száraz dunsztba kihűtöm és mehet a polcra, nem igényel hűtést csak ha már fel van bontva, gyakorlatilag a hőkezelés tartósítja.
Ezután fogok még több fajta ilyen husikat elrakni...
Felbontáskor kenyérre kenve vagy finom pirítósra tökéletes reggeli vagy vacsora!!!
1.Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 4. Put 1 tablespoon oil and the onions in a large roasting tray; season. Roast for 10 minutes. 2.Meanwhile, heat 1 tablespoon oil in...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borsikafűvel, és kend be a mézes-rozmaringos keverékkel. Ügyelj,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és legalább 1/2 napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy a hús pácolódjon. 2. Ezután sütőzacskóban szép pirosra, ropogósra sütjük a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz