1kg sertés darálthús
2 csomag bolognai alap
1 nagyobb fej vöröshagyma
2db paradicsom
1 TV paprika
1 db hegyes erős paprika
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2dl víz
1 kiskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint feketebors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint só
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
ízlés szerint olaj vagy zsír
1 csomag spagetti tészta
10 csepp chiliszósz
Trappista sajt
Ha az alap nélkül készìtjük:
1 kiskanál pirosarany
1 sárgarépa kockázva
1 fehérrépa kockázva
A hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot, és az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a vízzel! (később ha elfő a víz, lehet pótolni)
Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket! (Én chili cseppet is szoktam bele tenni, finomabbá teszi, de ez elhagyható)
Közben a spagetti tésztát kifőzzük, kis só és olaj hozzáadásával!
A bolognait pedig addig főzzük amíg a hús megfő.
Ha elkészült akkor reszelt trappistával a tetején tálaljuk!
A felaprított vöröshagymát kis olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig sütöm. Utána mehet hozzá a lereszelt sárgarépa, a paradicsomszósz, a fokhagym...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforralom a cukorral és a vaníliás cukorral és csipet sóval, majd adagonként hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet és robotgéppel alaposan összekeverem. Folya...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát kifőzzük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű