1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 darab csirke felsőcomb
1 pohár tejföl
10 dkg liszt
Petrezselyem
Só, bors, pirospaprika
Palacsintához:
2 tojás
15dkg liszt
2,5 dkg vaj
Fél liter ásványvíz
2,5 dl tej
Olaj
A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk.
Pörkölt alapot készítünk, beletesszük a csirkecombokat, vizet öntünk rá, készre főzzük
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztbe beletesszük a sárgáját langyos, felolvasztott vajjal és tejjel palacsinta tésztát csinálunk.
A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a palacsintatésztába.
Kisütjük a palacsintákat, ha megfőtt a pörkölt, kivesszük a csirkecombokat.
A hagymás szaftot robotgéppel pépesítjük.
A pépesített szaftot tejföllel és liszttel behabarjuk, a csirkecombot apróra vágjuk és a botmixszerrel pépesítjük.
A húspéppel megtöltjük a palacsintákat tálaláskor lelocsoljuk a palacsintákat a szósszal és petrezselyemmel díszítjük
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk és kívül-belül befűszerezzük a fűszersóval. 30 percig pihentetjük. A fokhagymát áttörjük és összekeverjük az olajjal. Fogunk egy tepsit, öntünk bele 2 dl viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Pirítsuk fehéredésig, sóval, borssal fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve, lassú tűznél pároljuk puhára. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk,hozzáadjuk először a sárgarépát majd a paprikát,póréhagymát végül a cukkinit és a paradicsomot. Befű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű