1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 darab csirke felsőcomb
1 pohár tejföl
10 dkg liszt
Petrezselyem
Só, bors, pirospaprika
Palacsintához:
2 tojás
15dkg liszt
2,5 dkg vaj
Fél liter ásványvíz
2,5 dl tej
Olaj
A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk.
Pörkölt alapot készítünk, beletesszük a csirkecombokat, vizet öntünk rá, készre főzzük
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztbe beletesszük a sárgáját langyos, felolvasztott vajjal és tejjel palacsinta tésztát csinálunk.
A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a palacsintatésztába.
Kisütjük a palacsintákat, ha megfőtt a pörkölt, kivesszük a csirkecombokat.
A hagymás szaftot robotgéppel pépesítjük.
A pépesített szaftot tejföllel és liszttel behabarjuk, a csirkecombot apróra vágjuk és a botmixszerrel pépesítjük.
A húspéppel megtöltjük a palacsintákat tálaláskor lelocsoljuk a palacsintákat a szósszal és petrezselyemmel díszítjük
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, egy őzgerincformát vékonyan kikenünk zsírral. A megtisztított csirkét apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A tejfölt simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek 30 perc Főzési idő: 1 óra Hámozzuk le a hagymát és szeleteljük őket. Egy serpenyőben 50 g vajat olvasztunk, benne megsütjük külön-külön a szalonnát, hagymát és a go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű