Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 padlizsán
kis fej vöröshagyma, vagy lilahagyma (nekem vörös ment bele,lila épp nem volt)
fokhagymapor

bors
mustár

Elkészítés:


Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktatsz ilyen csajos ételekre…ezek szerint neki is ízlett :) Elkészítés: A padlizsánt fogtam, félbevágtam, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Ez azt jelenti, hogy a héja szinte feketévé vált, ráncos lett, a belseje pedig nagyon puhává vált. Ezt követően vártam, hogy kicsit kihűljön, és egy fakanállal kikapartam a belsejét a héjából.
FONTOS: fém edényt, fém eszközöket NEM szabad használni, mert attól bebarnul- oxidálódik a padlizsán.
Én egy fakanállal kapartam ki egy üvegtálba, és a műanyag jégkaparóval aprítottam szét a rostokat, hogy krém állagú legyen az egész. Multifunkciós konyhai eszközök mindörökké! Mikor a padlizsán már krémes volt, tettem bele egy csipet sót, frissen őrölt színes borsot, nagyon-nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát, 1 kiskanálnyi fokhagymaport és ugyanennyi mustárt, majd az egészet elkevertem.
Legjobb,ha egy kicsit tud állni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. A fűszerek mennyisége a padlizsán méretétől is függ! Jó étvágyat hozzá! Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu honlapomon is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Glukóz szirup
Glukóz szirup

Egy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
röfi kaják,disznóvgáskor
röfi kaják,disznóvgáskor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almarózsa
Almarózsa

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk