Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 padlizsán
kis fej vöröshagyma, vagy lilahagyma (nekem vörös ment bele,lila épp nem volt)
fokhagymapor

bors
mustár

Elkészítés:


Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktatsz ilyen csajos ételekre…ezek szerint neki is ízlett :) Elkészítés: A padlizsánt fogtam, félbevágtam, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Ez azt jelenti, hogy a héja szinte feketévé vált, ráncos lett, a belseje pedig nagyon puhává vált. Ezt követően vártam, hogy kicsit kihűljön, és egy fakanállal kikapartam a belsejét a héjából.
FONTOS: fém edényt, fém eszközöket NEM szabad használni, mert attól bebarnul- oxidálódik a padlizsán.
Én egy fakanállal kapartam ki egy üvegtálba, és a műanyag jégkaparóval aprítottam szét a rostokat, hogy krém állagú legyen az egész. Multifunkciós konyhai eszközök mindörökké! Mikor a padlizsán már krémes volt, tettem bele egy csipet sót, frissen őrölt színes borsot, nagyon-nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát, 1 kiskanálnyi fokhagymaport és ugyanennyi mustárt, majd az egészet elkevertem.
Legjobb,ha egy kicsit tud állni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. A fűszerek mennyisége a padlizsán méretétől is függ! Jó étvágyat hozzá! Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu honlapomon is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Rántott sajt
Rántott sajt

A sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
leveles tésztában VIRSLI
leveles tésztában VIRSLI

A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük. A virsliket 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük. A leveles tésztát hos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: PAnnairaM
Májpástétom (csirke, tojással)
Májpástétom (csirke, tojással)

Májat daraboljuk Resztel májat csinálunk Olajon/vajon hagyma pirít, rá pirospaprika, arra a paradicsom és paprika darabolva, rá pici víz, lefed, párol kicsit.Fedő le, máj bele. (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tarjás és kolbászos tekercsek
Tarjás és kolbászos tekercsek

elkészítés A leveles tésztákat (ha mélyhűtve tároltuk) kivesszük összeállítás előtt egy órával, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Addig felkockázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk