1 padlizsán
kis fej vöröshagyma, vagy lilahagyma (nekem vörös ment bele,lila épp nem volt)
fokhagymapor
só
bors
mustár
Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktatsz ilyen csajos ételekre…ezek szerint neki is ízlett :) Elkészítés: A padlizsánt fogtam, félbevágtam, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Ez azt jelenti, hogy a héja szinte feketévé vált, ráncos lett, a belseje pedig nagyon puhává vált. Ezt követően vártam, hogy kicsit kihűljön, és egy fakanállal kikapartam a belsejét a héjából.
FONTOS: fém edényt, fém eszközöket NEM szabad használni, mert attól bebarnul- oxidálódik a padlizsán.
Én egy fakanállal kapartam ki egy üvegtálba, és a műanyag jégkaparóval aprítottam szét a rostokat, hogy krém állagú legyen az egész. Multifunkciós konyhai eszközök mindörökké! Mikor a padlizsán már krémes volt, tettem bele egy csipet sót, frissen őrölt színes borsot, nagyon-nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát, 1 kiskanálnyi fokhagymaport és ugyanennyi mustárt, majd az egészet elkevertem.
Legjobb,ha egy kicsit tud állni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. A fűszerek mennyisége a padlizsán méretétől is függ! Jó étvágyat hozzá! Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu honlapomon is.
A tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk. Alaposan felverjük a tojásokat. A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat. Folyamatosan kevergetve megsütjük. Kimérjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon a megadott hozzávalókkal készítünk egy kemény tejbegrízt. Amikor kihűlt kiborítjuk egy deszkára vagy sütőpapírra. Elegyengetjük, hogy egyforma vastagságú legyen é...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen. Fűszerezzük enyhén, vagy aki ahogyan szereti. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és annál fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, fűszerezzük, citrommal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy a sajtot, és a fokhagymát. Fokhagymás pirítós kenyérre...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű