1l étolaj
4pontyszelet,
30dkg zsemlemorzsa
30dkgliszt 10dkg szezámmag
3tojás
só
KÖRET :
60dkg krumpli
4 tojás
3fej sonkahagyma
só
bors
ételízesítő
pici ecet
A halszeleteket gyengén lesózom, kicsit állni hagyom,hogy a só átjárja.
A zsemlemorzsába szezámmagot beleteszem és szokásos módon a halszeleteket, liszbe,tojásba és a szezámmagos zsemlemorzsába megforgatom, majd bő olajba aranybarnára sütöm .
KÖRET :
A burgonyát egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat keményre főzöm.
A megfőtt kruplit karikára vágom -majd a tojásokat is belekarikázom a krumpli közé.
A lilahagymát is hosszúkásra vágom és ezt is hozzá adom, - mindezeket ízlés szerint sóval,borssal,ételízesítővel, ecettel ízesítem, tojáskarikákkal és hagymakarikával díszítem.
1 dl étolajat öntök a krumplisalátába és mindezekkel jól összekeverem.
A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, aprított kápiával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha már eléggé megdinsztelő...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Könnyű1. A rákokat tojásba, majd kukoricalisztbe forgatjuk. A wokot vagy a nagy serpenyőt közepes tűzön felmelegítjük. A rákokat az olajban 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanálla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű