1l étolaj
4pontyszelet,
30dkg zsemlemorzsa
30dkgliszt 10dkg szezámmag
3tojás
só
KÖRET :
60dkg krumpli
4 tojás
3fej sonkahagyma
só
bors
ételízesítő
pici ecet
A halszeleteket gyengén lesózom, kicsit állni hagyom,hogy a só átjárja.
A zsemlemorzsába szezámmagot beleteszem és szokásos módon a halszeleteket, liszbe,tojásba és a szezámmagos zsemlemorzsába megforgatom, majd bő olajba aranybarnára sütöm .
KÖRET :
A burgonyát egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat keményre főzöm.
A megfőtt kruplit karikára vágom -majd a tojásokat is belekarikázom a krumpli közé.
A lilahagymát is hosszúkásra vágom és ezt is hozzá adom, - mindezeket ízlés szerint sóval,borssal,ételízesítővel, ecettel ízesítem, tojáskarikákkal és hagymakarikával díszítem.
1 dl étolajat öntök a krumplisalátába és mindezekkel jól összekeverem.
A tonhalról öntsük le az olajat/vizet, csöpögtessük le. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze. Keverjük őket össze a hallal. Keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat, miután kiolvadt, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. 2. Ízvarázzsal, szárított kaporral, borssal ízesítjük a halat. 3. A brokkolit feldaraboljuk, majd forró s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk, majd fasírtokat formázunk belőle és olajspray-vel befújt szilikonos lapon, 200 fokon alsó-felső sütésen készre sütjük (félidőben megfordítjuk).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tepsit kivajazni, amiben elfér a hal. 2. A halat mindkét oldalán, több helyen mélyebben bevágni. 3. Sózni, borsozni kívül-belül. 4. A vajat és a fokhagymát összekeverni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű