1 nagyobb harcsa, 2 db vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, só, bors, 1 ek. őrölt paprika, 1 tk. mustár, 1 tk. étkezési keményítő, 3 ek. tejföl, 1 dl olaj.
A halat megtisztítjuk, kifilézzük és nagyobb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, az olajban kissé megpirítjuk. Kiszedjük a szeleteket és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, a karikára vágott paprikát és a paradicsomot és készítünk egy lecsós alapot. Megszórjuk őrölt paprikával, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a szeleteket. Óvatosan összerázzuk, vagy elkeverjük a szafttal. Pár perc alatt készre főzzük. Közben az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, a tejföllel és a mustárral, majd besűrítjük vele az ételt.
A 50 dkg durum masni tésztát kevés olajon zsemleszínűre pirítunk. Megszórjuk egy kis csokor aprított petrezselyemmel. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, majd takaréklángon, néha átkeverve puhára főzzük. Kevés tejföllel és a paprikással tálaljuk.
Az összetevőket összeforgatom egy tálban. A masszából két kanál segítségével lepényeket halmozok egy sütőpapírra. Igény és munkakedv szerint ölthetnek szabályos formát is, én jobba...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: KönnyűFacsard a halakra a citrom levét, majd sóz, borsozd. Fektesd a halakat kivajazott tepsibe, majd szórd a tetejükre a felaprított zöldfűszereket. Locsold meg johurttal és tedd 200 f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat sòzom, borsozom. A vajat felmelegìtem és citromot facsarok bele, majd ezzel meglocsolom a halat. Serpenyőben pàr perc alatt kèszre sütöm. Köret: A sütőt előmelegìtem....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű