10 dkg füstölt kolbász
2 db TV paprika
0.5 db vöröshagyma
2 db tojás
ízlés szerint só
2 db medvehagyma levél
1 teáskaná napraforgó olaj
A hosszúkásra vágott hagymát megdinsztelem, az apróra vágott paprikát is. Megpárolom.
A tojásokat felverem, ráöntöm, megsütöm.
A kolbászkarikákat külön kisütöm. Így nem lesz túl zsíros a rántottám. Amikor kész, tálaláskor, a kolbász karikákat a rántottára teszem. Apróra vágott medvehagymalevelet szórok rá.
Egy tapadásmentes serpenyőben megolvasztjuk a vajat/olajat, megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, kicsit később a cukkinit, de nem sütjük puhára. Közben összehabarjuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott szalonnát kis olajon megpirítjuk, majd még egy kis olaj hozzáadásával az apróra vágott hagymát is aranysárgára pirítjuk rajta, ha van zöldpaprikánk, apróra vágva e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat és az olajat három részre osztjuk. Az egyikhez a paradicsompürét, a másikhoz a parajpürét adjuk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk. Sóval ízesítve gyúrt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük -a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörkölte...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Nehéz