A piskótához:
5 db tojás
25 dkg cukor
3 evőkanál holland kakaó
10 g vaníliás cukor
1 dl étolaj
1 dl tej
25 dkg liszt
12 g sütőpor
A krémhez:
6 db tojássárga
18 dkg cukor
80 g tejszín ízű pudingpor
7 dl víz
25 dkg margarin
3 ek holland kakaó
rum, vagy aroma
350 g meggy (befőtt)
A tetejére:
400 ml habtejszín (Hulala)
A piskótához: a tojássárgát a cukorral kikeverjük hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon megsütjük. (30x24 cm tepsi).
A krémhez: A pudingport a tojások sárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Utána a krémet elfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaót és a rumot.
. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, az egyiket visszatesszük a tepsibe, megkenjük a kakaós krémmel, kirakjuk az előzőleg rumba áztatott,- és lecsepegtetett meggyel, rákenjük a fehér krémet, majd beborítjuk a másik lappal.
Óvatosan lenyomtatjuk. Végén a keményre felvert tejszínhabot a lap tetejére kenjük, csokival díszíthetjük.Pár órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük a ribizli kivételével. A vajat megolvasztjuk, kikenjük vele a muffin formát, a réteslapot egyenként 12 egyenlő részre vágjuk. A lapocsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, beletesszük a sót, a margarint és a cukor, majd takarékra állítva a lisztet folytonosan keverve belerakjuk. Amikor már összeállt, levesszük a tűzről, és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lap elkészítéséhez a cukrot lassú tűznél felolvasztjuk, majd a tejet kanalanként hozzáadva simára főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a mézet. 2. Egy külön tálban kikava...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes