3 db tojás
2 tk tejföl
só
5 dkg zsíros reszelhető sajt
zsír
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel és a sóval.
A tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
Egy serpenyőt kikenünk zsírral, rátesszük a főzőlapra és amíg még hideg, beleöntjük a masszát. Fontos, hogy hideg legyen még a serpenyő, mert így nem ég le az alja. Mikor még lágy a teteje, de látjuk hogy már “egyben van”, rászórjuk a reszelt sajtot, és a serpenyőben félbe hajtjuk, sütjük még kb egy percig, és tányérra csúsztatjuk. Olívaolajos jégsalátával és barna kenyérrel nagyon finom hétvégi reggeli :)
Nagyobb lábosban a zsíron/olajon megpirítom a szeletelt vöröshagymát és a vékony csíkokra vágott káposztát. Amikor már összeesett a káposzta, csipetnyi köménymaggal, jó evőkanálny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olvasztott vajra dobom a sonkát, majd beleteszem a tejfölt, összekeverem és felforralom. 2. Óvatosan beleütöm a tojásokat és addig sütöm, amíg a fehérje megszilárdul, ekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémm...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd rárakom az apróra vágott fokhagymát. Rányomom a két tubus pizzakrémet (én a Spar pizza krémet szoktam használni), ezt két percig...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű