25 dkg rizottó rizs
30 dkg csirkemell filé
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg csiperke gomba
olívaolaj
só
bors
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
chili paprika
1 L hús alaplé, vagy 2 leveskocka feloldva
A csirkemellet felkockázzuk és forró olíva olajba préselt fokhagymán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ha megsült akkor kivesszük és a felcsíkozott szalonnát is megsütjük.
Közben felszeleteljük a gombát.
Ha kisült a csirke és a szalonna a maradék olajos zsíron megfuttatjuk az apróra szelt chilit majd megsütjük a gombát is. Sóval borssal estleg fokhagymával ízesítjük.
Közben felszeljük a hagymát...
... és kimérjük a rizst.
Elvileg a gomba után is marad zsiradék az edényben, ha szükséges pótoljuk. Ebben üvegesre sütjük a hagymát majd rátesszük a rízst és kicsit együtt pirítjuk.
Ezután felöntjük a húslével.
Amikor szinte minden levet felszívott akkor hozzáadjuk a gombát, csirkét és szalonnát.. jól összekeverjük és ha szükséges vizet adunk hozzá. Jól átforraljuk és lefedjük. Legalább tíz percet hagyjuk állni. Jó étvágyat!!! :)
A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összekevert fűszerekkel bedörzsölni a hús darabokat. Egy picit állni hagyni. Pihentetés után megsózni, majd bepanírozni. Lisztbe hempergetni, majd a tojásba, majd a kukoricapeh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a marad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű